2 september 2010

Staaaackars lilla mig =,o(

Har haft ont i ryggen i drygt en vecka. Så i måndags så hade jag SÅ ont och troligen PMS så en liten tår föll. *ler* Fick besöka en naprapat som sa att hon kunde hjälpa mig att fastställa om jag har diskbråck eller ej. Jag fick stå på tå vilket inte var så bra för höger ben. Stod på hälarna och det gick bättre.

Sen fick jag sätta mig på sängen för hon ville kolla reflexerna. Hon knackade på knäna och hälarna och jag hade reflexfrånfall. *suck* Sen skulle jag hålla upp mina stortår och hon skulle trycka ner dem och på vänster gick det bra, jag kunde hålla emot men inte på högern. Detta tyder på styrkefrånfall. *hm*

Sen skulle jag vrida in fötterna och hon skulle vrida ut dem och jag hade absolut inget motstånd på höger fot. Sen drog hon med naglarna på fötterna och nöp mig i stortåna. *hihi* Och det betydde känslebortfall. *å de fuff*

Jag har som de kallar det äkta ischiasvärk. Sen fick jag tag på min läkare på vårdcentralen som var jättejust och skrev ut smärtstillande medicin. Har det inte gått över på 2-3 månader måste jag komma in för undersökning.

Medicinerna som jag fick är Citodon och Tradolan. Tog en Tradolan vid 7-tiden i onsdags på jobbet och O´Boy vad jag blev yr!!! *asg* Mina kära arbetskamrater hade väldigt roligt åt mig! *hihi* När jag kom hem var jag helt slut! Idag tänkte jag att jag tar Citodon vid 7-tiden på jobbet istället. Men den gjorde mig väldigt trött. *gäsp* Så idag gick jag hem tidigare och kommer vara hemma imorgon för att vila.

Naprapaten sa också att jag får göra allt jag vill bara jag kan göra det utan smärta. =o) Hon nämnde gång, cykling och crosstrainer. =oD MEN, jag vilar denna vecka så får jag se hur jag mår i nästa väcka.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Hallå hallå stopp och belägg. Du får absolut inte blanda Tradolan och Citodon. Det är livsfarligt. Endera det ena eller det andra. Personligen tycker jag du ska hålla dig till Tradolan och komplettera det med Alvedon som förstärkare. Tradolanet får du bara ta var sjätte timme medan du kan ta Alvedon var fjärde timme. Man blir yr av Tradolan från början men det släpper efter någon veckas användning.

Jag har inte ätit Citodon på evigheter. Jag blev illamående och yr av det. Jag tar 100 mg Tradolan och två Alvedon till natten. Det klarar jag mig på för det mesta. Någon gång får jag komplettera med en Tradolan och två Alvedon på dagtid.

Jag har nedsatt känsel på vissa delar av kroppen men det sätter de i samband med fibron. Jag har inte haft problem med ischias sedan jag slutade som kassörska.

Hoppas du blir bättre nu i alla fall.

Smycka sa...

Läkaren var jättenoga med att påpeka att jag fick äta Tradolan och Panodil. Citodon får jag inte blande med Alevedon eller Panodil, men däremot med Naproxen. Så jag tar inte Tradolan och Citodon ihop. Lovar! Känner inte lika stor yrsel av Tradolan som jag gjorde vid första tabletten, men känner att jag är "ovan". Likaså kände jag med Citodon, lätt snurrig, så jag stannade hemma idag. =o)

Cicki sa...

Vad skönt att du redan fått den informationen. Varför jag tar min Tradolan till natten är för att få en lugn sömn och ge kroppen en chans att hämta igen sig. Sömnen är ju väldigt helande och för mig är det jätteviktigt.

Hoppas du får bli så smärtfri som det går.