Idag blev det Fritz i Lissabon! *mums*
Här kommer min variant.
4-6 protioner
500 g köttfärs
ca 800 g fläskfilé
1 stor gul lök
1 stor burk gröna ärtor
1 stor burk champinjoner
1-2 klyftor vitlök
1 buljongtärning (jag har köttbuljong)
1 kg oskalade räkor (gott med många)
0,5 l grädde
salt
cayennpeppar
Dela gullöken på mitten och skiva i tunna halvmånar.
Lägg dem i stekpannan tillsammans med gröna ärtor och champinjoner.
Lägg dem i stekpannan tillsammans med gröna ärtor och champinjoner.
Pressa vitlöksklyftorna i en annan stekpanna, lägg i köttfärsen och stek den.
När lök, ärtor och champinjoner brynts färdigt, häll över dem
i en stor kastrull/gryta,
Skär fläskfilén, 1 skiva delas först på längden och sedan på tvären = ca 6 "tärningar".
Lägg fläskfilén i den lediga stekpannan och stek den tills den får lite "attityd".
När köttfärsen stekts färdigt, häll även den i den stora kasstrullen/grytan.
Rör om, häll även över fläskfilén när den stekts färdigt.
Lägg i buljongtärningen och rör runt.
Häll i grädden, krydda med cayennpeppar och salt.
Krydda lite i överkant då blir det som bäst!
Låt puttra lite, servera med ris och toppa med kalla räkor.
1 kommentar:
men jädrar så gott, tack, ska testas i helgen
Skicka en kommentar