2 februari 2008

Träning

Jag känner mig liiiite duktig i alla fall! =oD
Ikväll har jag gjort 40 sit ups, 20 benlyft (omvända sit ups), biceps 3 x 15 rep (hantlar på 3 kg), triceps 3 x 15 rep (hantlar på 3 kg), axlar 3 x 10 rep (hantlar 3 kg), bänkpress 3 x 10 rep stång på 20 kg. Känner mig rätt nöjd! Försöker göra något varje dag som är "nyttigt" för kroppen! *hihi* För en logg på vad jag gör per dag och sen i slutet av varje månad för jag över det till en excel-fil som räknar ut vad jag gjort per månad och på hela året.

Januari 2008:
Sit ups 320 st
Benlyft 20 st

Totalt 2007:
Sit ups 3 620 st (jan, feb, mar, aug, sep, okt, nov, dec)
Biceps 495 st (jan, feb, aug, nov, dec)
Triceps 495 st (jan, feb, aug, nov, dec)
Axlar 225 st (aug, nov, dec)
Bänkpress 130 st (aug, dec)
Knäböj med stången (20 kg) på axlarna 225 st (aug, dec)

Har lite problem med mina leder i axlar, händer, fingrar, knän och ledband i vänster fot så får jag ta lite i taget. Men jag har lite svårt att ta det lugnt, men försöker. Vissa övningar kommer jag på att det kan ju vara roligt eller bra. Ibland får jag hoppa över dem för det gör ont och jag måste helas. I augusti fick jag jätteont i vänstra axeln när jag skyfflat jord. Gick med den i ca 3 mån innan jag gick till läkaren för att få en kortisonspruta. (Gillar inte sprutor) Den hjälpte ett tag, men jag känner att jag måste lära mig att leva med detta då smärtan kommit tillbaka. Måste öva upp muskelaturen runt om för att minska belastningen på själva leden. Ibland gör det så ont att jag knappt får av mig kläderna. Har även opat min vänstra handled 2 ggr och min högra tumme 1 gång. Men jag gör som Pärlmudden, använder handarbetet för att hålla igång finmotoriken och styrketräningen för att hålla igång kroppen. Men allt med motta! (försöker i alla fall) =o)

Jag red mycket när jag var yngre, har spelat handboll i yngre dagar, fotboll så länge jag kan minnas men nu är det tyvär slut och innebande sen ca 1990 men kan inte fortsätta med det heller på grund av foten. *mega suck* Tycker ju att det är så roligt! =,o(

1 kommentar:

Eldstickan sa...

Super duktig är du! Jag funderar på attgympa i kväll...men vi får väl se!!! Eldstickan ;o)