30 oktober 2014

Recept eller tips


Ca 2 kg nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
vitkål
1 liten burk majs
1 liten burk champinjoner
1 stor burk med ärtor och morötter
1 köttbuljongtärning
1 matsked honung
Salt
Cayenne peppar
Chilli pulver
lite margarin

Häll i lite margarin i en gryta.
Pressa i vitlöksklyftan och den hackade rödlöken i grytan.
Använd gärna en osthyvel och hyvla i vitkålen också.
Häll även i champinjonerna och lått allt sjuda ihop, rör om då och då.

Stek del av nötfärsen i vanlig stekpanna samtidigt, går lite fortare.

När vitkålen blivit lagom mjuk, häll över den färdigstekta
nötfärsen. Stek resten av nötfärsen i stekpannan.

Lägg i buljongtärningen och den andra delen av nötfärsen
när den stekts färdigt. Rör om.

Kryddningen är till gränsen av för salt och starkt.
Börja med lite i taget av salt, cayenne peppar
och chilli pulvret. Häll även i en matsked honung. 
Smaka av.

Häll i majs, gröna ärtor och morötterna.

Om det inte smakar rätt får man hälla på lite i taget, röra om
och låta det sjuda ihop lite och smaka igen tills du fått den rätta smaken.

Denna röra räcker till ca sex matlådor.

Lycka till!

Inga kommentarer: