5 november 2013

Recept

Pannbiff, potatis, sås och lök
ca 4-5 portioner

900 g köttfärs
2 gula lökar
500 ml grädde
2 ägg
ströbröd
potatis
soya
salt
peppar
mjöl
margarin

 Den ena löken delar jag i två delar och sedan i halvmånar
som steks i stekpannan med margarin. 
Gärna tills den blir lite brun.

Den andra löken finhackas då den ska ner i köttfärsen.
Det går att bryna den lite så den blir lite mjukare.
Valfritt.

 Häll köttfärsen i en rymlig skål.
Knäck i två ägg, häll i den hackade löken och
lagom ströbröd. Lättast är att använda händerna
för att blanda allt. 
Valfritt.

När allt är blandat tar du köttfärs så det fyller din handflata,
platta ut dem lite så räcker de till ca 15 pannbiffar.

Innan de steks vänd biffarna i ströbröd.

Lägg ner biffarna i en stekpanna med smör och 
salta och peppra lätt, bara på ena sidan. 
Valfritt.
När du ser att ungefär hälften är genomstekt vänds biffarna.

 Häll i grädden i en kastrull. Tillsätt lagom med soya så du får 
den bruna färgen. Häll även i lagom med salt. 
Smaka gärna av och tillsätt mer av 
det ena eller det andra. 

Om man vill ha lite tjockare sås
kan man tillsätta lite mjöl eller majsena. 
Valfritt.

Jag brukar krydda lite till gränsen på för salt och skulle
det bli för salt eller för mycket soya, häll i lite
mjölk och spä ut såsen. Men glöm inte att även tillsätta
mer mjöl eller majsena om man vill det.

Så här blev min middag idag!
En karott med potatis,
ett fat med pannbiffar,
en skål med stekt gullök
samt en såsskål.

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer: